Имейл маркетинга или изпращането на не поискани търговски съобщения е остарял метод за онлайн реклама но въпреки това си има своите привърженици. При използване на качествен софтуер могат да се подберат имейли тясно свързани с таргета на сайта.Практиката показва че между 3 и 7 % от отворилите имейла посещават и сайта. Имейл маркетинг или спам?

Както и да го наречете този популярен метод все още върши  работа поради факта ,че се използва. Въпреки, че от 2006 година излезе закон относно тази маркетингова практика спамът се увеличава

Какво казва законът относно имейл маркетинга?

Непоискани търговски съобщения .Чл. 6. (1) Доставчик на услуги, който изпраща непоискани търговски съобщения по електронната поща без предварително съгласие на получателя, е длъжен да осигури ясното и недвусмислено разпознаване на търговското съобщение като непоискано още с постъпването му при получателя. (2) (изм. доп. ДВ бр. 105/2006 г.) Комисията за защита на потребителитеводи електронен регистър на електронните адреси на юридическите лица, които не желаят да получават непоискани търговски съобщения, по ред, определен с наредба на Министерския съвет. (3) Забранява се изпращането на непоискани търговски съобщения на електронни адреси, вписани в регистъра по ал. 2. (4) Забранява се изпращането на непоискани търговски съобщения на потребители без предварителното им съгласие.

Оптимизация на сайт или спам?

Оптимизацията определено е истинският онлайн маркетингов инструмент.Попадате в сайт защо е позициониран  в търсачката. В сайта влиза човек които търси дума или фраза. Трафикът е базиран не на спам а на повишаване на качеството на сайта и стратегията при изборът и класирането на сайта по търсени и популярни ключови думи.Когато сайтът ви е нов и нямате търпение да го напълните с посетители можете да се възползвате и от разпращането на непоискани съобщения (email маркетинг)