Все по често получвам запитвания за оптимизация на сайт „тип визитка“ Какво точно е сайт визитка?

Много интересен въпрос и обикновенно запитванията изглеждат така.

Здравейте имам сайт тип визитка можете ли да го разгледате и да ни кажете какво може да се направи за оптимизацията на сайта.

Обикновено такива сайтове се състоят от 3-5 страници една от които е формата за контакти.Повечето от тях са статични и са направени така че никога да не се класират в търсачките. Също така много ме учудва когато гордият собственик на сайт визитка ми разкаже че уеб дизайнер го е правила месец та дори и повече. Най интересното е че в цялото сайтче има не повече от 300 думи съдържание а списъкът с ключови думи по които жела да се класира собственикът на саита по някога са над 100

Ще разочаровам доста от собствениците на такива сайтчета, кaто им кажа че те просто трябва да се изтрият, да се използва качествен софтуер за изработка на сайт та било то и готова платформа като джумла или уърдпрес.

Изводи и препоръки

Сайт с една или 5 страници няма добри шансове за успех.

При грешно направен сайт на оптимизация не се надявайте.

Дали визитка или не нека вашият сайт си има админ панел.

Попитайте вашият уеб дизайнер дали в изработката на сайта е включена вътрешната оптимизация и дали той е чувал за оптимизация вътре в сайта.

Повечето от така наречените визитки в около 90% от случаите се изтриват напълно и се изграждат отначало, за да се даде нов шанс на домейна ви да се класира по търсени ключови думи.